28.12.04

 

Craigslist doet het goed

Free community Web site Craigslist has cost San Francisco Bay Area newspapers up to $65 million in employment advertising revenue, according to a report released Monday. Het rapport, door Craigslist watchers Classified Intelligence, geeft aan dat ook in de USA, het land van de online veiling, het advertentie-model populair aan het worden is. Ebay weet dat al, die bezit 25% van Craigslist.

22.12.04

 

MegaJobs en Werk.nl werken samen

Groot persbericht, veel exposure gegenereerd: Werk.nl en MegaJobs gaan samenwerken. De twee grootste vacaturesites van Nederland gaan bezoekers wijzen op elkaars sites, als vindplaats voor interessante vacatures. Bovendien onderzoeken zij de mogelijkheden om in de toekomst de samenwerking te intensiveren. Lees: Men gaat naar elkaar linken. De samenwerking tussen CWI en MegaJobs is nadrukkelijk niet exclusief. Beide staan open voor samenwerking met meer partijen die hun vacaturedatabanken willen ontsluiten voor de Nederlandse werkzoekende. Lees: Er komen meer links. NationaleVacaturebank.nl heeft dat overigens al tijden, zie hier. Het hersenloos knippen en plakken van de tegenwoordige journalist blijft verbazen.

 

Veilingveilig

Deze veilingsite, afgelopen zomer opgericht en voorzien van klinkende merken als Radio538 en ABNAMRO, staat leeg. Een misser, een testversie of zijn, zoals vaker gebeurt, de logo's van de merken er zonder toestemming onder gezet? Het idee is trouwens goed, de veiling wil oplichting wil voorkomen door een uniek betaal- en bezorgsysteem.

20.12.04

 

Country Manager Baazee.com vast

Door de content op Baazee.com, een Ebay dochter in India, zit de country manager nu vast en kan 5 jaar cel krijgen. In India kan een site verantwoordelijk worden gehouden om hetgeen de gebruikers posten. De man, die vrijwillig en actief meewerkte, wordt zelfs niet op borgtocht vrijgelaten.

 

Domeinkaper e-bay.nl heeft hoge kosten.

De kaper van de naam e-bay.nl moet de proceskosten en een boete betalen, samen zo'n 7000 euro, voor het "in kwade trouw" claimen van deze naam. Een uitzonderlijk hoge boete, hetgeen komt door het type rechtszaak. Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm concludeert: "Voor eisers is het dus aantrekkelijk een arbitrageprocedure te beginnen in plaats van een gewone, civiele procedure".

 

Ebay koopt rent.com

Ebay is flink aan het kopen op vraag en aanbod gebied, sites die niet direct het veilingmodel ondersteunen. Nu is het rent.com, waar mensen hun huis te huur kunnen zetten en bij een succesvolle transactie de site een fee verschuldigd zijn. Ebay telt 385 miljoen dollar neer, waarvan 30 miljoen in cash. Het lijkt er op dat Ebay steeds harder bezig is hun slogan: the World's Online Marketplace neer te zetten.

15.12.04

 

Ebay Malaysia

Ebay breidt nog steeds fors uit. Zo heeft men voor Maleisie een gelokaliseerde versie gemaakt. Heel erg simpel. Zou men hiervoor versie 1 van Ebay uit de kast hebben gehaald?

10.12.04

 

Nieuwe feature Ebay: Want it now

Ebay opent een "gevraagd" rubriek Want it Now. Bij de advertentie sites al heel gewoon, op veiling gebied vreemd genoeg nog niet. Als een aanbieder heeft wat iemand zoekt, kan er niet direct contact opgenomen worden met de vrager, maar kan degene worden geattendeert op de veiling van het artikel op Ebay.

9.12.04

 

Veiling tegen Aids brengt 3600 euro op

En een veelvoud aan free publicity voor de betrokken partijen.

AMSTERDAM (ANP) - De veiling van persoonlijke items van bekende Nederlanders op veilingsite eBay heeft ruim 3600 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar de organisaties Stop Aids Now en World Population Foundation, liet een woordvoerder van eBay woensdag weten.

Voor een tour met dj Johan Gielen had iemand 451 euro over. Een kledingstuk van BNN-presentatrice Bridget Maasland bracht 251 euro op. De pet van rapper Ali B ging voor 111 euro naar een fan.

eBay organiseerde de veiling samen met Dance4Life, een organisatie die jongeren bewust wil maken van de aids-problematiek in de wereld. De dansactie van Dance4Life, die onlangs in het Gelredome in Arnhem werd gehouden, bracht al meer dan 2 miljoen euro op.

8.12.04

 

Website van het jaar

De website van het Jaar verkiezingen zijn gisteren op het maandelijkse Ipan Event gepresenteerd. Wat blijkt? Niets spannends, ondanks de inzet die de minder grote sites zich hebben getroost om hun bezoekers op te roepen te stemmen. Het lijken gewoon de bekende Multiscope lijstjes, in elke categorie de top 3. Voor vraag en aanbod:

1. Marktplaats: 69%
2. Ebay 14%
3. Speurders 6%
4. 2dehands.nl 5%
5. Marktplaza 4%
6. Kleintjesmarkt.nl 2%
7. Spullenbank.nl 1%

2.12.04

 

Snuffelsnel

Het is roerig op vraag en aanbodgebied. Telinco, een ringtonenboer, is nu ook begonnen met een advertentiesite en begint direct met adverteren voor Snuffelsnel.nl. Een beetje misleidend is dat de slogan van deze site is: Snel 2dehands kopen en verkopen. Wat zou 2dehands daarvan vinden?

 

Startpagina begint marktplaats

Startpagina is low-profile begonnen een eigen vraag en aanbodsite te vullen op Paginamarkt.nl Elke dochterpagina kan een advertentierubriek beginnen, iets dat natuurlijk al gebeurde op de diverse prikborden. Een slim concept, alle rubrieken worden automatisch gevuld en bijgehouden door onnoemelijke hoeveelheden specialisten en vrijwilligers.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?