30.3.05

 

Opbieden

Van een bezoeker kwam de tip binnen om eens naar Opbieden te gaan, die kan aanschuiven in de categorie "plagiaat". En inderdaad, er zijn nog steeds mensen die denken het te gaan maken, met een kloon van Speurders. Opvallend is dat Speurders nu wordt nagemaakt, waar eerst Marktplaats altijd als lichtend voorbeeld gold voor de zolderkamerprodukten.

26.3.05

 

Marktplaats gaat banneren

Marktplaats gaat nu ook adverteren via Netdirect met een klikcampagne. Marktplaats heeft lang beweerd niet te hoeven adverteren. Men drukt met een klik-fee van 13 cent voor aangesloten sites de Speurders-campagne bij Netdirect spectaculair weg, Speurders biedt namelijk maar 8 cent per klik. De banners zijn zeer herkenbare Marktplaats banners, maar bevatten wel erg veel tekst.

23.3.05

 

Meeste vacatures online, onderwijs uitzondering

Een persbericht van BBC De Media en Reclame Bank meldt dat het nbu ook registratie doet van online vacaturebanken. Dat deed men volgens hun site al eerder, maar zo'n persbericht met opvallende resultaten doet het natuurlijk altijd goed.

In totaal werd er in de eerste twee maanden van dit jaar voor ruim 149.000 vacatures geadverteerd in de verschillende door BCC geregistreerde mediumtypen. De meeste vacatures werden geplaatst op jobsites: 122.000. In de dagbladen stonden bijna 20.000 vacatures en in de vaktijdschriften 5.000.

Van de vacatures voor verkoop & handel werd 81 procent geplaatst op internet. Vacatures voor administratief personeel waren vooral te vinden op vacaturesites (85 procent) en dagbladen (14 procent). Van de vacatures voor ict-functies werd 87 procent op internet geplaatst.

Slechts één sector geeft voorlopig nog de voorkeur aan dagbladen boven internet voor het plaatsen van vacatures: het onderwijs. Ruim 53 procent van de vacatures voor functies in het onderwijs verschijnt in de dagbladen, terwijl de vacaturesites het moeten doen met ‘slechts’ 37 procent.

18.3.05

 

Ebay steeds prominenter op Marktplaats

Hyped meldt dat er weer een link naar Ebay is bijgekomen op Marktplaats. Een manier om goedkoop aan traffic te komen voor Ebay, of een poging de sites op termijn te integreren? Andersom staat er geen link naar Marktplaats op Ebay.
Update (uit comments): Dat laatste klopt niet, er draaien banners mee van Marktplaats op Ebay.

 

Funda begint 'concurrent' Marktplaats.nl

Planet meldt dat Funda een nieuwe marktplaats begint, gericht op woongerelateerde artikelen. Prijzen volgens het Marktplaats model, engine geleverd door Marktnet.nl. Een interessante ontwikkeling, aangezien Funda een groot bereik heeft en een vastomlijnde doelgroep. Maar zien bezoekers dat ook zo, Funda als woningportal, ook voor de meubels? Eerdere pogingen van een site als Schoolbank om Spullenbank aan de doelgroep te slijten, zijn niet erg succesvol. Toch is dat slecht vergelijkbaar en maakt Funda een kans. Wel is er de trend om een allesdekkende marktplaats te maken in plaats van een niche, dus wellicht gaat Funda snel over op alle rubrieken. Woongerelateerd kun je immers breed zien.

 

Lexa gaat internationaal

Lexa, een grote Nederlandse datingsite gaat internationaal. Eerst Duitsland, daarna Frankrijk. Online daten is een volwassen markt geworden. In Alexa op de 61e plaats, met een traffic rank van 6.712. Niet slecht voor een Nederlandstalige site die zich op één onderwerp focust. Relatieplanet is groter, die is in Nederland en België actief.

17.3.05

 

Groot, groter, grootst.

Op MarketingFacts woedt een interessante discussie over de Alexa ranking en de bezoekersaantallen die hieruit afgeleid kunnen worden. Maarten Roelofs van Speurders vindt het onzin. Toch de vraag en aanbodsites uit de Alexa NL top 100 op een rijtje gezet, met daarachter de ranking en hetgeen de site zelf zegt over de aantallen.

Marktplaats.nl 345 (610.000 bezoekers per dag)
Ebay.nl 1.479 (-)
Speurders.nl 2.932 (465.000 bezoeken per dag)
2dehands.nl 4.715 (104.000 bezoekers per dag)
Marktplaza.nl 8.752 (meer dan 96.000 bezoekers per dag)
2dehands.be 10.201 (91.000 bezoekers per dag)

Klopt het wel wat men roept? Met deze tabel op MF kan berekent worden hoeveel bezoekers dat betekent.

 

Banen veilen

Via Esc: In Duitsland worden nu ook mensen geveild. Mensen kunnen bieden op een baan, de laagste bieder wint. Ook kunnen werkgevers op werknemers bieden.

14.3.05

 

Ebay deelt geld uit

Al eerder in de USA gedaan, gaat nu ook Ebay Nederland cash uitdelen, 40.000 euro om precies te zijn. Het lijkt dus een succesvolle actie te zijn om de bestaande bezoekers beter kennis te laten maken met de site. Men moet namelijk geregistreerd Ebay member zijn.

11.3.05

 

TPG op Marktplaats en Ebay

Persbericht: Pakketservice is een bijzonder samenwerkings-verband aangegaan met eBay en Marktplaats. Bezoekers van de website van deze bedrijven worden aangeraden om verhandelde producten te versturen via TPG Post.

Een samenwerking van grote merken waarvan de klant alleen maar gemak en service van zal ondervinden. Op beide sites staat een doorverwijzing naar een speciale TPG Post-pagina, het zogenaamde verzendcentrum, waar men een passend advies vindt over de verzending van items die gekocht of verkocht zijn. eBay.nl is de grootste online handelsplaats ter wereld voor verkoop en aankoop van diverse objecten. Marktplaats.nl is de grootste online advertentie site en maakt onderdeel uit van eBay sinds de overname eind 2004. Het aantal Nederlanders dat via Internet koopt blijft groeien.

www.ebay.nl/verzendcentrum

www.marktplaats.nl/verzendservice

 

QXL overname update

Zie ook Hyped en MF.
De 10 maart deadline is verstreken. De independent directors van QXL adviseerden om het bod van Tiger Group naast zich neer te leggen en in te gaan op het bod van Florissant, dat 34,5 miljoen euro in cash biedt. Het bieden is nu over en QXL gaat naar de hoogst biedende partij, dat lijkt Florissant te zijn. Cruciaal was de rol van Great Hill, dat eerder met Tiger Group de overname probeerde te doen en nu met Florissant verder gaat. De aandeelhouders kunnen tot 7 april 2005 aangeven of ze op het bod van Florissant in willen gaan.

9.3.05

 

Ebay kondigt officieel Kijiji aan

Volgens CNet is er nog geen business model en ziet men wel wat er gebeurt, het is een experiment, een alternatief voor Ebay in de landen waar Ebay niet aan zal slaan. Wat Speurders deed in Nederland, gaat Ebay op wereldschaal proberen. Het einde voor de reguliere kranten, die nog steeds afhankelijk zijn van de rubrieksadvertenties?

8.3.05

 

Onderzoek WinMag naar beste vacaturebanken

Via MF: De wat minder bekende vacaturesites Jobtrack en Jobbingmall komen als beste uit de bus, terwijl veel publiciteit genererende sites als Monsterboard en Nationalevacaturebank.nl erg laag op de test scoren. Er is vooral gekeken naar gebruiksgemak en hoeveelheid reacties, wat de verschillen wellicht kan verklaren; in andere onderzoeken wordt vaak de naamsbekendheid of dergelijke zaken gemeten.

7.3.05

 

Rommel of Rijkdom

Gisteren is het programma van Speurders van start gegaan op SBS6. De commentaren geven aan wat voor soort programma het is: lekker simpel programma, hoef je niet verder bij na te denken, ontspannend.HYPED onderzocht de advertentie aantallen en kwam met een opmerkelijke conclusie: Speurders "wint" zo'n 14000 advertenties en breekt vandaag voor het eerst door de 900.000 advertenties. Dat is 50% meer dan bij de start. Maar niet alleen Speurders won. Ook marktplaats zag het aantal advertenties stijgen. Weliswaar met "slechts" 8000, toch lijkt het erop dat ook marktplaats profiteert van het promoten van online handelen in het programma "rommel of rijkdom". Meer...

4.3.05

 

Kijiji.com

Uit de comments: Kijiji.de is open. De Duitse versie van de nieuwe vraag en aanbod reeks van Ebay. Onderdeel van Kijiji.com dat onlangs in stilte is geopend. Het betreft regionale advertentiesites, een beetje à la Craigslist (voor een deel ook van Ebay en zeer populair). Geruchten gaan dat Marktplaats op termijn ook deel gaat uitmaken van Kijiji. Er werken mensen van Marktplaats aan mee. Ondanks de moeilijke naam een slimme zet op regionaal te targeten, er zijn immers genoeg advertenties om elke plaats voldoende contact te geven.

 

Bob van Dijk nieuwe directeur van eBay Nederland

Emerce: eBay Nederland heeft Bob van Dijk benoemd tot de nieuwe managing director. Hij volgt Josh Silverman op die binnen eBay is benoemd tot vice president new ventures in Europa.

In zijn nieuwe functie wordt van Dijk verantwoordelijk voor alle activiteiten van eBay in Nederland, waaronder marketing, product management, category management en financiën. Voordat hij managing director werd was van Dijk finance & strategy director van eBay Benelux.

Voordat hij bij eBay in dienst kwam was hij engagement manager bij McKinsey & Company met als aandachtsgebieden media en fusies & acquisities. Daarnaast was Van Dijk CFO bij Atfox, Univits Markets, online handelsplaatsen voor financiële producten.

Van Dijk volgt als Managing Director van eBay Nederland Josh Silverman op. Silverman is benoemd tot vice president new ventures in Europa. In die functie richt Silverman zich op new business ideeën en initiatieven die de eBay community ten goede moeten komen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?