29.4.05

 

De kunst van het schrijven van een persbericht

Totaljobs schrijft een persbericht met de titel "TOTALJOBS.NL snelt in zes maanden tijd marktleiders voorbij". De pers neemt dat over als "TotalJobs heeft de meeste vacatures". Hetgeen grote onzin is, want men heeft het over de marktleiders van destijds en vergeet voor het gemak andere nieuwkomers, zoals terecht op Marketingfacts wordt gemeld.

27.4.05

 

Speurders en video's III

Het begint te werken voor Speurders, free publicity zonder er wat voor hoeven doen! Drukbezochte weblogs als Retecool plaatsen links naar een grappig advertentie-filmpje op Speurders en zonder een cent te betalen krijgt Speurders een viral marketing effect, een hogere pagerank in Google en een hoop extra bezoekers op de koop toe. Marketing van de bovenste plank!

25.4.05

 

Speurders en video's II

Verschillende sites berichten over de Speurders-video's. Op Hyped speculeert men over de mogelijkheid de filmpjes te sponsoren door middel van een billboard:

Het wordt daarmee bovendien interessant voor mensen om een video te koppelen aan de advertentie, omdat zij ook een deel van de gesponsorde inkomsten ontvangen. (meer...)

Op Planet wat achtergrondinformatie over de filmpjes:

Speurders spreekt zelfs van de 'eerste (ver-)koopsite ter wereld met video-advertenties'.
Het plaatsen van video is gratis. De Telegraaf nam een platform af van het Amsterdamse bedrijf Easyconcepts. Dit bedrijf zette tot nu toe haar 'flashvideo' technologie voornamelijk in voor banners voor adverteerders. Volgens Guy Maknel, bij Easyconcepts verantwoordelijk voor de technologie (en voor de inhoud van de koelkast, hij is bij Easyconcept tevens chef Catering), zet het platform alle formaten om: “Wat de adverteerder op Speurders.nl ook opstuurt, Avi, MPEG4, Divx, Quicktime of Windows Media, het wordt allemaal teruggebracht tot het lichte formaat van Easyconcepts. Er is wel een beperking van de omvang van het bestand van 8 MB maar die grens is bedoeld om te voorkomen dat er te veel bandbreedte door één klant wordt gebruikt.” (meer...)

Dan dit nog: Dat Speurders de 'eerste (ver-)koopsite ter wereld met video-advertenties' is, lijkt ongeloofwaardig, aangezien deze mogelijkheid standaard in de premium versie zit van e-Classifieds.net. Een pakket dat toch al meerdere malen verkocht en ingezet is op verschillende sites.


 

Ebay populairste online merk

Van de 100 grootste merken scoort Ebay als beste, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Hoe zou dat in Nederland zijn?

23.4.05

 

Video's op Speurders

Hoewel het al enige tijd kon, pakt Speurders nu groot uit met berichten in de Telegraaf, een bannertje op Speurders en een aparte link naar de video-afdeling. Leuk en handig voor de bezoekers, alleen foto's is toch wel erg vorige eeuw. Daarnaast een ideaal hulpmiddel om virals te creeeren, er zullen wel heel wat hilarische filmpjes op de site verschijnen. Dan hoef je alleen nog maar weblogs ernaar te laten linken en voila, een extra traffic generator. Gebruikers van andere sites verwijzen nu al naar Speurders in hun advertenties. Goed bezig, die Speurders!

20.4.05

 

Totaljobs gaat bereikscijfers publiceren

Totaljobs maakt bekend zijn bereikscijfers te gaan auditten en publiceren. Wat in medialand volstrekt normaal is, eenduidig meten en publiceren van bereikscijfers, gaat Totaljobs nu ook voor een website doen. Websites zijn normaliter toppers in het geheimzinnig doen over hun bereikscijfers. Totaljobs wil het door henzelf ontwikkelde systeem als standaard gaan inzetten. Een goed initiatief, en goed begin. Het wachten is op een onafhankelijk systeem waar ook andere sites zich bij aan kunnen sluiten. Liefst betaalbaar, zodat deelname geen drempel vormt voor kleinere of gratis sites, het internet werkt wat dat betreft anders dan offline media.

 

Funda Ierland

Funda.nl breidt verder internationaal uit, nu Ierland, later Frankrijk, onthult Emerce. Men bereikt de grenzen in Nederland met 8 miljoen euro omzet en wil doorgroeien. Naast nieuwe afdelingen op de Nederlandse site wil men dus ook internationaal doorgaan.

18.4.05

 

MegaJobs wordt betaalde site

In een persbericht (PDF) kondigt Megajobs precies zes maanden na opening de strategie aan. Per vacature moet een bedrag worden betaald door de plaatsers, grote aantallen plaatsingen krijgen korting en er wordt een affiliate programma opgezet, webmasters krijgen 10% commissie. Megajobs streeft er naar om het bedrag zo laag mogelijk te houden, zo'n 50% van het gemiddelde van de concurrentie. Wat deze concurrentie er van vindt is nog niet bekend.

 

Speurders gaat betalen voor advertenties

Speurders start een affiliate programma waarin sites die Speurders aan advertenties helpen, per advertentie worden uitbetaald. De sites krijgen 2,50 euro per gratis geplaatste advertentie. In Nederland werd al tot 24 cent per klik uitgekeerd (Speurders, 2dehands, Snuffelsnel), per account (Ebay, 5 euro) en nu dus ook per geplaatste gratis advertentie. Er gaat ook nog een bedrag per advertentie naar het netwerk Affiliates.nl. Als een advertentie meer dan 2,50 euro waard is, dan moeten ze bij Qoop multimiljonair zijn voor de meer dan 675.000 advertenties die deze site doorplaatst.

13.4.05

 

Kaartlezen

(Via MF) Een bezoeker van Craigslist heeft een script gemaakt waardoor de aangeboden en gevraagde huizen op Google maps worden weergegeven. Extreem handig, maakt Craigslist bijna overbodig. Een goed voorbeeld van de verdergaande visualisatie en gebruiksgemak van het web. Jammer dat Google Maps nog niet voor Nederland beschikbaar is!

 

Zoek de verschillen

Op Ebay een handig overzicht om de verschillen tussen Marktplaats en Ebay aan de bezoekers te vertellen. Ook in mails staat de link Bekend met Marktplaats maar nieuw op eBay? Ebay lijkt advertentiesite en veiling wel degelijk los van elkaar te zien, elkaar niet in de weg zittend. En somt van beide sites de voordelen en verschillen op. Nu kijken of het aanslaat.

8.4.05

 

Spin Awards

Via tips: Gisteren zijn in Amsterdam de Spinawards uitgedeeld. Grote winnaar was het bureau voor interactieve communicatie Qi. Zij hebben onder andere de award gewonnen voor "beste online totale campagne". De award staat nu via Vkmag op Marktplaats. Stunt of foutje?

Update: Van Marktplaats kwam bericht dat er geen gestolen waar verkocht mag worden, men heeft de advertentie er af gehaald.

 

QXL weer niet verkocht

De overnamestrijd is niet niet gestreden. Investeerder Florissant heeft niet genoeg steun van de aandeelhouders om QXL over te nemen. Gisteren liep de deadline hiervan af. Een van de redenen is dat een groep Israelische investeerders agressief aandelen hebben opgekocht, de laatste tijd en reeds 21% in handen heeft. QXL gaat wederom gesprekken aan met beide partijen.

 

VerQoop

Planet meldt dat Qoop een advertentiesite begint: "Met de lancering van Verqoop.nl gaat internetveiling Qoop de concurrentie aan met sites als 2dehands.nl, Marktplaats.nl en Speurders.nl. Volgens Sander Reijn van Qoop.nl is prikbordsite Verqoop.nl nog in ontwikkeling. De Nederlandse internetveiling Qoop.nl, groter dan eBay, begint over enkele weken een Marktplaats.nl-achtige prikbordsite voor advertenties." Qoop krijgt overigens een groot deel van de inkomsten via een deal met Speurders, voor het doorplaatsen van advertenties. Wellicht wordt men per advertentie betaald en wil men op deze manier de inkomsten vergroten?

Met de biedmodules op Marktplaats en Speurders, alsmede de Koop Direct knop op Ebay, integreren veilingmodel en advertentiemodel steeds verder. Eindpunt: een site waar de bezoeker alles kan vinden en naar wens kan bieden of direct in onderhandeling gaan met de bezoeker. Was Spott alsnog zijn tijd ver vooruit! Alleen 2dehands.nl heeft geen biedmodule, die lijken daarin niet te geloven. Of mist men de boot?

7.4.05

 

Marktplaats update

Dat concurrentie werkt, is te zien aan Marktplaats. Deze heeft de zoekuitvoer aangepast en toont nu ook thumbnails, kleine foto's naast de advertenties. Ook is er nu met tabbladen een keuze te maken tussen alle advertenties, aangeboden en gezocht.

6.4.05

 

Qoop geeft uitleg

Wederom via MF:

"Advertentiesite
Speurders.nl haalt een aanzienlijk deel van zijn advertenties bij partnersite Qoop vandaan. De laatste is met name populair onder verzamelaars van ansichtkaarten, munten en postzegels. De samenwerking met Speurders stelt handelaren en bezoekers echter voor de nodige problemen. Qoop werkt via een veilingmodel waarbij op een bepaalde tijd niet meer geboden kan worden en het laatste bod geldt. Maar wat als op hetzelfde artikel op Speurders een hoger bedrag wordt geboden?

Om aan alle verwarring een eind te maken, heeft Qoop een verklaring uitgegeven waarin het de regel hanteert dat biedingen op Qoop vóór biedingen op Speurders gaan. Nou is het alleen nog de vraag hoe bieders op Speurders daar achter moeten komen."

Qoop levert meer dan 670.000 kavels aan Speurders, als we de getallen kunnen geloven. Dat werpt weer een ander licht op het miljoen van Speurders.

5.4.05

 

MIG te koop

Via de tips deze originele advertentie, een echte MIG 17 straaljager op Marktplaats.

 

Speurders op een miljoen

MF quote een persbericht van Speurders waarin onder andere staat: Speurders.nl. heeft op dit moment 1 miljoen advertenties online staan, een record voor de nieuwe (ver-)koopsite. Wat vooral opvallend is, is dat Speurders.nl dit aantal binnen 7 maanden tijd heeft weten te bereiken. Verder blijkt dat Speurders.nl onder de breed georiënteerde advertentierubriekensites met meer dan 110.000 advertenties in de rubriek auto´s de grootste te zijn als het gaat om auto advertenties. Lees meer...

This page is powered by Blogger. Isn't yours?