31.7.05

 

Oodle, de Google van de advertentiemarkt

Oodle is de site die alle advertentiesites afzoekt en in een eigen versie weergeeft. Geen metazoeker, maar een advertentiesite op zich, waar het handig zoeken is. Alleen komen de advertenties van andere sites. Oodle onderscheidt zich door, zoals Craigslist, op regio te focussen. Zo ziet de bezoeker direct welk aanbod er in de buurt is te vinden. Op zich mooi. Maar nu komt Oodle met een nieuwe slag. Op basis van Google Maps kan de bezoeker nu op een gedetailleerde, zoek- en zoombare kaart zien waar en wat er te koop is in de regio. Bijvoorbeeld huizen in Washington DC. Spectaculair!

 

Craigslist groeit verder

Craigslist is in de VS de enige site die aan de basis van de grote macht van Ebay kan knabbelen. Het is niet alleen de strijd tussen twee vraag- en aanbodplatformen, maar ook de strijd tussen de twee modellen. Het veilingmodel dat Ebay biedt tegen het lokale advertentiemodel van Craigslist. Craigslist is nu bij de grote zoekmachines een van de top 30 zoektermen en breidt ook in Europa gestaag verder uit.

27.7.05

 

Funda gaat ook naar papier

Na Speurders en Nationalevacaturebank gaat nu ook Funda de mogelijkheid geven om advertenties op papier af te drukken. En wel in samenwerking met VT Wonen, Eigen Huis & Interieur en in More than Classic, enkele publicaties van Sanoma. Op Funda staat op aparte pagina's welke makelaars per uitgave 250 euro heeft betaald: Meer informatie over de woningen in het katern is te vinden op resp. www.funda.nl/vtwonen , www.funda.nl/ehi , www.funda.nl/mtc.
De advertentiesite van Funda, Fundadesign, loopt inmiddels nog niet echt storm, met 1.239 advertenties.

25.7.05

 

724.000 mensen afhankelijk van Ebay

Voor meer dan 724.000 mensen in de USA is Ebay de belangrijkste inkomstenbron. Dat is een stijging van 68% sinds het vorige onderzoek in 2003, toen nog "maar" 430.000 afhankelijk waren van hun Ebay handel. Nog eens 1.5 miljoen Amerikanen zeggen hun inkomen aan te vullen door te verkopen op Ebay. Hoeveel zouden dat er in Nederland zijn?

21.7.05

 

Ebay presteert boven verwachting

Ebay heeft het tweede kwartaal boven alle verwachtingen afgesloten met 40% omzetstijging en heeft de eigen verwachting voor Q3 nog eens verhoogd. Ebay zet bijna een derde van de omzet in winst om, 292 miljoen dollar. Dat was een jaar geleden nog 190 miljoen dollar. De sterkte resultaten zijn met name te danken aan de activiteiten in de USA en Duitsland. Ook Paypal is voor Ebay een kip met gouden eieren. Wat Marktplaats heeft bijgedragen aan deze cijfers, is niet bekend gemaakt. Meer in het rapport en in de conference call.

14.7.05

 

Kort nieuws: Ebay magazine en banners op Speurders

HYPED komt met twee interessante weetjes: Ebay komt met Ebay Magazine (domeinnaam is nog vrij overigens). En Speurders plaatst de eerste 234x40 banners bovenaan de site.

 

Marktplaats maakt bieden optioneel

Niet alle advertenties lenen zich voor een biedstructuur. Daarnaast is bieden meer iets voor op Ebay, moet men gedacht hebben. Een oplossing hiervoor is het bieden optioneel te maken, de plaatser kan zelf kiezen of kopers kunnen bieden op de advertentie. En dat heeft Marktplaats dus gedaan. Wanneer volgt Speurders?

 

Marktplaats nu ook foto's via MMS

Op Marktplaats kan men nu ook via MMS foto's plaatsen bij de advertentie. Erg handig, met de enorme hoeveelheid in omloop zijnde foto-mobieltjes. Neem een foto met je mobiel en MMS deze meteen naar de site, zonder moeilijk te doen via je computer. Een goede ontwikkeling om het makkelijker te maken. Marktplaats blaast het wel een beetje op, want: "Marktplaats eerste (ver)koopsite ter wereld waarbij gebruikers via MMS foto’s kunnen toevoegen aan hun advertenties". Dat klopt niet, 2dehands.nl heeft dat al sinds 5 februari 2004.

Update: Andersom kan en gebeurt het ook, Kleintjesmarkt laat gebruikers per MMS een advertentie met foto ontvangen.

12.7.05

 

Wegener slaat terug

Speurders heeft sinds enige tijd de mogelijkheid advertenties door te plaatsen in de krant voor 5 euro. Kleintjesmarkt, dat van Wegener is en daarmee ook een groot aantal dagbladen in bezit heeft, reageert hierop met een bijzondere actie. Bezoekers kunnen hun advertentie tot 500 euro gratis doorplaatsen in de krant. Meer...

9.7.05

 

Kopersbescherming op Ebay.nl

Ook Ebay wordt steeds veiliger. Na lange tijd te hebben genegeerd dat oplichterij veelvuldig voorkomt op advertentiesites, wordt er nu overal erg veel aandacht aan besteed. Ebay.nl gebruikt Paypal om een kopersbescherming aan te bieden. Dit is geheel gratis, voor maximaal 500 euro en wanneer via Paypal wordt betaald. Verkopers kunnen het Paypal Kopersbeschermingslogo bij hun object plaatsen.

8.7.05

 

The Ebay Effect

De NBC documentaire The Ebay Effect over de wereldwijde Ebay obsessie van vele mensen, is nu ook online te downloaden, en wel hier. (177 MB).

 

Speurders nu op papier doorplaatsen

Speurders is begonnen met cross-selling. Wie een product plaatst op Speurders.nl krijgt voortaan de mogelijkheid om voor 5 euro de advertentie tevens door te plaatsen in de Speurders-rubriek in de krant. Voorwaarde is wel dat het product dat wordt aangeboden een minimale waarde vertegenwoordigt van 200 euro. Normaal gesproken kost een drieregelige Speurder in de krant 35 euro. Lees verder...

5.7.05

 

Ebay neemt Duitse site over

Internetveiling eBay neemt het Duitse Opus Forum over, een advertentiesite waar de gebruiker per stad naar artikelen en banen kan zoeken. eBay doet de overname via zijn in maart gestarte dochterbedrijf Kijiji en maakte niet bekend hoeveel er voor het Duitse prikbord is betaald. Meer...

 

Marktplaats.nl verstrekt Brein persoonsgegevens

Marktplaats.nl en de auteursrechtenorganisatie Brein gaan samenwerken in het Melding van Inbreuk Programma. Dat betekent onder meer dat Brein de persoongegevens kan opvragen van handelaars die via de website van Marktplaats de auteurswetten overtreden. Dat hebben beide partijen dinsdag bekendgemaakt. Meer...

This page is powered by Blogger. Isn't yours?