28.9.05

 

Nieuwe metazoeker: Google?

Classified Intelligence meldt dat Google ook advertenties in de zoekresultaten gaat tonen. Google zou hiervoor contact hebben gezocht met de diverse classified ad sites om feeds te vragen. "Anytime an online giant like Google does something of this magnitude, it's going to change the classified landscape and up the ante for everyone else in the field," merkt Peter Zolman van Classified Intelligence terecht op.

27.9.05

 

Ebay introduceert reviews en guides

Ebay heeft een nieuwe feature geintroduceerd waarbij gebruikers een review van anderen kunnen lezen of zelf een review van anderen kunnen lezen, zoals bijvorbeeld Amazon dat ook heeft. Ook kunnen gebruikers aangeven hoe behulpzaam de review was, waarbij reviews een hogere status kunnen krijgen.

Daarbij kunnen gebruikers Guides aanmaken, met afbeeldingen en links, zoals een gids hoe een gitaar te kopen. Gebruikers die veel reviewen en guides maken, krijgen een speciaal logo bij hun status.

Dit is een nieuwe stap naar een one-stop marktplaats, waarbij gebruikers zelfs voor de aankoopbeslissing of orientatie bij Ebay terecht kunnen en de Ebay gerelateerde sites niet hoeven te verlaten. Als het gaat lopen, trekt hetzelfs nieuwe gebruikers aan, die zich nog in hun orientatiefase bevinden, handige productreviews vinden op Ebay en direct het product kunnen aanschaffen.

16.9.05

 

Skype op Marktplaats

Dat is snel! Ebay heeft Skype nog niet gekocht of op Marktplaats kun je al bij je advertentie zetten dat je geskyped wil worden! Mooie synergie, ben benieuwd hoeveel bezoekers het gaan gebruiken. (skypen; nieuw werkwoord na googlen?)

Update: Ebay heeft natuurlijk Skype gekocht, ongeacht wat we hier hadden staan! :-)

 

Speurders wil koepelorganisatie marktplaatsen

Speurders heeft het Platform Handel via Internet (PHI) opgericht. Dat is een overkoepelende organisatie die er voor moet zorgen dat de onderlinge handel tussen consumenten op internet beter verloopt. Speurders zegt met het nieuwe platform te komen omdat de markt een grote groei doormaakt en handelende consumenten en de handelsplatforms gebaat zijn bij eerlijke handel. Meer... (Lees ook de comments op Emerce!)

Dit is een belangrijke stap, die wellicht is ingegeven om publiciteitsredenen., maar als het goed wordt uitgevoerd van groot belang kan zijn voor de marktplaatsen en internethandel. Belangrijk is dat deze stichting geheel zelfstandig en onafhankelijk kan opereren. Wellicht is een samenwerking met Internetoplichting.nl mogelijk, momenteel het bekendste platform op dit gebied. (En ook een initiatief van een online marktplaats). Zolang deze stichting pro-actief, consumentgericht en onafhankelijk kan optreden, is elke online marktplaats hierbij gebaat.

 

Jorritsma maakt reclame voor Marktplaats

Marktplaats: Ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van H.K.H. Beatrix bezoekt De Koningin alle provincies van Nederland. Op 27 september 2005 is de provincie Flevoland aan de beurt. Tijdens dit bijzondere bezoek biedt Marktplaats.nl namens alle gebruikers een cheque aan voor het goede doel (onderaan deze pagina meer informatie over het goede doel). Verschillende bedrijven en overheidsinstellingen hebben unieke producten en diensten ter beschikking gesteld. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel.

Burgemeester Jorritsma van Almere, is in het nieuws vanwege hun advertenties op Marktplaats. Samen met burgemeester Leeuwe van Lelystad staat Jorritsma te huur voor een avondje uit terwijl Leeuwe neemt de best betalende belangstellende een dag op sleeptouw neemt als hulpburgemeester. Goed dat bedrijven en particulieren zich inzetten voor zulke goede doelen. Ik vraag me af of politici zich moeten lenen voor publiciteitsstunts. Vooral Jorritsma, al eerder in opspraak geweest wegens belangenverstrengeling, zou beter moeten weten en zich richten op haar werkzaamheden als burgemeester.

12.9.05

 

Ebay koopt Skype

Ebay heeft bevestigd Skype over te nemen voor in totaal 4.1 miljard dollar in cash en aandelen. Ebay gaat Skype integreren om zo kopers en verkopers direct met elkaar in contact te brengen. Dat werkt verkoopstimulerend en drempelverlagend. Niet alleen kan men elkaar spreken, als Skype video integreert, kan men ook elkaar zien en ook het gewenste product kan van alle kanten worden bekeken. Hiermee wordt een grens verlegd en een nieuw midden gevonden tussen op bricks en clicks gebaseerde kanelen. Tevens is Skype natuurlijk een onafhankelijke inkomstenbron, zodat Ebay net als met PayPal meerdere kansen heeft de investering terug te verdienen.

9.9.05

 

2dehands.nl viert feest met Marktplaats

Marktplaats gaat zaterdag in de grote steden een frisdrankje of biertje uitdelen aan Marktplaatsbezoekers, vanwege de 50 miljoenste advertentie. Een sigaar uit eigen doos, als het aan 2dehands.nl ligt. Bij Marktplaats kost een advertentie 6 euro en bij 2dehands.nl is het gratis. De site springt op een opmerkelijke wijze op deze actie in en gaat zelf ook iets uitdelen:

"In 9 grote steden van Nederland deelt 2dehands.nl zaterdag suikervrije mintsnoepjes uit om de adem na het genuttigde biertje van Marktplaats weer wat op te frissen. Met de slogan "Adverteer gratis op 2dehands.nl, dat scheelt je zo 3 drankjes per advertentie" communiceert 2dehands.nl dat er bij 2dehands.nl per saldo 2 drankjes meer te verdienen zijn.

Volgens 2dehands.nl is het een uit de hand gelopen grap: "We hopen dat Marktplaats er de humor van in ziet en dat ze het cadeau dat 2dehands.nl ze geeft voor het feestje ter ere van hun 50 miljoenste advertentie accepteren!"

Men geeft hierbij ook nog eens thuistaps van Interbrew weg, een concurrent van Heineken, die samenwerkt met de actie van Marktplaats. De thuistap kun je winnen als je bovenstaande slogan van deze actie raadt. Proost!

 

Speurders als ringtone

Alles is er in ringtonevorm en nu ook het Speurdersmelodietje. Wie zou dat nou op zijn gsm zetten, behalve alle medewerkers van Speurders zelf? :-)

8.9.05

 

Ebay geinteresseerd in Skype

Ebay heeft overnameplannen voor Skype, de grootste VOIP dienst. Enerzijds verrassend, want het past niet in de huidige activiteiten. Toch zijn er mogelijkheden om te integreren met Ebay. Allereerst de grote groep Skype gebruikers, die bereikt kunnen worden, dat is al een hoop waard. Maar als Skype accounts worden gekoppeld aan Ebay accounts, kun je bij een veiling direct zien of een gebruiker online is en hem bellen of een instant messaging bericht sturen. En dat zou handelen via Ebay nog sneller maken, nog directer en vertrouwder. Met die mogelijkheden is de overname zo gek nog niet en biedt het perspectief om Ebay nog vaster in het zadel te brengen als de grootste online handelsplaats van de wereld. Men kan dan handelen, maar ook betalen met Paypal en communiceren via Skype zonder de Ebay community te verlaten!

5.9.05

 

Ook video bij Kapaza

Gebruikers van de advertentiesite kunnen gratis een videobericht plaatsen bij hun geschreven advertenties (voorbeeld). Kapaza neemt de meest gangbare videoformaten aan en bewerkt die tot een Flash-video. Meer...

This page is powered by Blogger. Isn't yours?