29.9.04

 

Emerce: Advertentiezoeker struint veilingsites af

woensdag 29 september 2004 - Door Tjeerd Wiersma
Marktplaza heeft Advertentiezoeker gelanceerd. Met advertentiezoeker is het mogelijk te zoeken naar bepaalde spullen op een aantal advertentie sites, waaronder Marktplaza, Marktplaats, Speurders en eBay. Hiermee bereikt Advertentiezoeker bijna 2.000.000 advertenties. Wie bijvoorbeeld een kinderzitje zoekt, krijgt het aanbod van de verschillende veilingsites in een oogopslag te zien.

Marktplaza had de domeinen veilingzoeker.nl en advertentiezoeker.nl een tijdje geleden al geregistreerd, maar daar werd nog weinig mee gedaan.

"De laatste tijd zijn er meer zoeksites erbij gekomen, waaronder marktzoeker, maar wij willen proberen ons te onderscheiden. Door onder andere thumbnails te gebruiken die beschikbaar zijn. Volgens mij is er niets duidelijker dan een afbeelding. Dit miste ik namelijk zelf op de reeds actieve zoeksites. Marktplaats heeft geen thumbnails beschikbaar, dus hebben we besloten deze zelf te maken,"aldus Rudy Kappert, die tevens eigenaar van Marktplaza is.

Kappert heeft Marktplaats daarover ingelicht, maar volgens de man achter Advertentiezoeker heeft Marktplaats daarop tot op heden nog niet gereageerd. "Als MarktPlaats alsnog niet akkoord gaat, dan verwijderen we de thumbnails. Maar ja, wie wil er nou geen gratis reclame?, " vraagt Kappert zich af.

Volgens Kappert is de site is nog niet af, maar hij wilde niet langer wachten met het lanceren. "We willen zeker nog een aantal sites toevoegen, en de site uitbreiden met meerdere zoekfunctionaliteiten. Dit is nog maar de basis."

De site wordt niet bannervrij gehouden omdat, vooral het maken van de thumbnails het nodige dataverkeer gaat kosten. Dat wil advertentiezoeker proberen terug te verdienen met de reclame.

Update: Mooi commentaar van ene Kim: Even wat feiten: Kappert zegt "wie wil er nou geen gratis reclame". Een vreemde opmerking, omdat vrijwel alle links die hij opneemt naar de websites affiliate links zijn en dus betaald. Sterker nog, hij laat de links naar Speurders.nl via Netdirect lopen. Dat betekent dat Speurders 33 cent per bezoeker mag betalen. Dat is tegen de voorwaarden van Netdirect en ik kan me niet voorstellen dat Speurders hierop zit te wachten. Ik heb meteen maar een mailtje naar Netdirect gestuurd. Vervolgens heeft hij het over "kosten van dataverkeer". Dat is weer grote onzin. De enige die dataverkeer zien toenemen, zijn de sites zelf, omdat hij de thumbnails gewoon van ebay.nl etc. aanroept, en niet vanaf z'n eigen server. Het verdraaien van feiten door Kappert verbaast me overigens niets na de poging van marktplaza eerder dit jaar om de persoonsgegevens van haar gebruikers aan diverse partijen te verkopen.

Dat belooft een mooie thread te worden!

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?