30.9.04

 

Planet: 2dehands.nl versleutelt e-mailadressen

(P7) Spam, met onder meer frauduleuze voorstellen, is zo'n bedreiging geworden dat 2dehands.nl de e-mailadressen van de adverteerders voortaan versleutelt.

"Vooral het feit dat steeds meer oplichters zich voordoen als kopers en daardoor een serieuze bedreiging vormen voor adverteerders, heeft 2dehands.nl bewogen om actie te ondernemen", zegt 2dehandschef Bernard Hartong.

"Het gaat echt om hele bergen bedrieglijke e-mail, met vileine voorstellen ertussen. Steeds vaker is er e-mail uit het buitenland bij, waarin wordt getracht verkopers van luxe artikelen te overtuigen om hun artikelen naar het buitenland te verschepen. Deze zogenaamde geïnteresseerde bezoekers stellen voor om met een cheque te betalen, die achteraf ongedekt blijkt te zijn. Vooral verkopers van auto's hadden er last van. Zeker als ze goedgelovig zijn, komen ze soms voor nare verrassingen te staan."

Volgens 2dehands.nl is er ook 'spam van concurrenten' bij. Hartong: "Dat zijn niet de grote zoals Marktplaats en eBay maar vooral de nieuwe kleintjes, de wannabees die klanten willen trekken naar hun site."

De vraag- en aanbodsite heeft naar aanleiding van aanhoudende klachten van bezoekers over spam van oplichters besloten de e-mailadressen op 2dehands.nl versleuteld weer te geven. Marktplaats en eBay deden dit al. "Ja, we zijn er een beetje laat mee, maar tot voor kort was het niet zo'n probleem."

De site 2dehands.nl is onderdeel van TTY Internet Solutions in Amsterdam ook een websitebouwer en exploitant van de sites Internetoplichting.nl en Nieuw.nl, een online prijsvergelijker.

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?