19.11.04

 

'MegaJobs mikt op marktleiderschap eind 2005'

Uit de Trouw:

MegaJobs wil eind 2005 marktleider zijn onder de Nederlandse banensites, aldus directeur Eric Bremer tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Bremer wil eind volgend jaar 25 procent tot 30 procent van de openstaande vacatures in Nederland en Europa op de site MegaJobs.nl kunnen vermelden. Dit komt neer op circa 50.000 Nederlandse vacatures en 200.000 tot 300.000 Europese vacatures. Momenteel maakt de site melding van bijna 20.000 vacatures in Nederland en 64.500 vacatures in Europa.

Bremer voorziet, net als VNU, een consolidatieslag onder de Nederlandse banensites, maar verwacht daarnaast dat zogenaamde nichesites toenemen, deels in samenwerking met grote sites. "Ik verwacht een uitdunning van de kop van het peloton, omdat een aantal partijen te weinig omvang heeft, te hoge kosten maakt en te weinig rendement om hun moedermaatschappijen tevreden te houden."

Recent zei Erik Hoekstra, hoofd Business Publications van VNU tegen Dow Jones Nieuwsdienst dat een consolidatie in de Nederlandse markt voor banensites er de komende twee tot drie jaar voor zal zorgen dat er niet meer dan drie grote banensites overblijven.

Hoekstra ziet de in Nederland actieve sites Monsterboard en de eigen Nationale Vacaturebank overeind blijven. Een derde partij zal naar zijn idee worden gevormd door een combinatie van twee andere bestaande partijen. De overige sites zullen omvallen of worden opgeslokt, aldus zijn prognose.

Volgens Bremer zullen De Nationale Vacaturebank en Intermediair.nl van VNU daarom fuseren. Hij verwacht dat ook Computable daarin opgaat en daarnaast dat StepStone het heel lastig krijgt. JobNews van Wolters Kluwer zal op zoek moeten naar een samenwerkingsverband.

Binnenkort praat MegaJobs met VNU. Dit is volgens Bremer een inventariserend gesprek. VNU deponeerde onlangs onder andere de naam mega-jobs.nl, tot ongenoegen van YellowMind, de bedenker van MegaJobs. VNU deed dit naar eigen zeggen om aan te geven dat het bedrijf de markt scherp in de gaten houdt. "Inmiddels is deze zaak met VNU uitgepraat", aldus Bremer.

Copyright, Novum / Dow Jones

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?