28.2.05

 

MegaJobs gaat viral

MegaJobs probeert mee te liften op de hype van 2005: de viral reclame campagnes. Dit doet men met een flash spelletje waarin men iemand van het dak kan werpen. Volgens MegaJobs is het spelletje al 100.000 keer gespeeld en dus een overrompelend succes. Dan heeft men ook evenzoveel mail adressen verzameld, er moet namelijk een e-mail adres worden ingevoerd om mee te spelen. Dat geeft reden tot twijfel aan het aantal spelers, mensen geven niet zo snel hun mailadres door. Verder linkt nog geen enkele site naar het spel: Google.
Succesvolle virals verschijnen normaal erg snel in de blogosphere. Het lijkt er op dat de enige die hoog van de toren blaast, Megajobs zelf is.

Comments:
Misschien wil men op deze manier een viral creƫren over een viral die geen succes is en daarom toch een succes wordt, doordat het non-succes verhaal overal wordt gepost ;)
 
Sorry jongens, maar 't is echt waar. Ik heb zo gauw hier geen lijstje van de sites waar het -echt- op staat, maar wil die morgen best op kantoor van MegaJobs opvragen. Overigens, de actie is nadrukkelijk niet bedoeld voor adressenvergaring en daarom melden we ook expliciet dat het mailadres enkel benut wordt om te berichten over een gewonnen prijs. Zodat de goede lezer niet hoeft terug te schrikken voor het geven van een emailadres, en dat kennelijk ook niet doet. Overigens is verspreiding via -door Google traceerbare- sites echt geen must voor succes; verzending aan eigen adresbestanden, en vervolgens ook nogeens in een nieuwsbrief van Wannahaves, leidden tot een (nog verdere) accelleratie.

Ach, BXL, ook hier stemming aan het maken, net als op Marketing Facts? Grappig, maak je naam eens bekend, want kennelijk heb je de sterke behoefte om telkens anoniem met verschillende argumenten tegen MegaJobs aan te schoppen.
 
Omdat ik nergens anders schijn te kunnen tippen die ik het hier maar even offtopic voor de webmaster:

"psst... www.kijiji.de is gestart"
 
Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?