23.3.05

 

Meeste vacatures online, onderwijs uitzondering

Een persbericht van BBC De Media en Reclame Bank meldt dat het nbu ook registratie doet van online vacaturebanken. Dat deed men volgens hun site al eerder, maar zo'n persbericht met opvallende resultaten doet het natuurlijk altijd goed.

In totaal werd er in de eerste twee maanden van dit jaar voor ruim 149.000 vacatures geadverteerd in de verschillende door BCC geregistreerde mediumtypen. De meeste vacatures werden geplaatst op jobsites: 122.000. In de dagbladen stonden bijna 20.000 vacatures en in de vaktijdschriften 5.000.

Van de vacatures voor verkoop & handel werd 81 procent geplaatst op internet. Vacatures voor administratief personeel waren vooral te vinden op vacaturesites (85 procent) en dagbladen (14 procent). Van de vacatures voor ict-functies werd 87 procent op internet geplaatst.

Slechts één sector geeft voorlopig nog de voorkeur aan dagbladen boven internet voor het plaatsen van vacatures: het onderwijs. Ruim 53 procent van de vacatures voor functies in het onderwijs verschijnt in de dagbladen, terwijl de vacaturesites het moeten doen met ‘slechts’ 37 procent.

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?