28.2.05

 

MegaJobs gaat viral

MegaJobs probeert mee te liften op de hype van 2005: de viral reclame campagnes. Dit doet men met een flash spelletje waarin men iemand van het dak kan werpen. Volgens MegaJobs is het spelletje al 100.000 keer gespeeld en dus een overrompelend succes. Dan heeft men ook evenzoveel mail adressen verzameld, er moet namelijk een e-mail adres worden ingevoerd om mee te spelen. Dat geeft reden tot twijfel aan het aantal spelers, mensen geven niet zo snel hun mailadres door. Verder linkt nog geen enkele site naar het spel: Google.
Succesvolle virals verschijnen normaal erg snel in de blogosphere. Het lijkt er op dat de enige die hoog van de toren blaast, Megajobs zelf is.

 

Speurders ook video's bij advertenties

Via de comments: Vanaf vrijdag kan men bij Speurders ook video's plaatsen bij de advertenties. Een logische stap, aangezien elke mobiele telefoon, PDA en digitale camera tegenwoordig filmpjes kan maken. Wie volgt?

24.2.05

 

Tell sell

Ja, Mike, wat een mooie fiets, het is gewoon gewèldig! Vele mensen kennen dat nog uit de nachtelijke TV uurtjes op homeshopping kanalen. Nu komt TellSell met een nieuw concept. De particuliere advertentie op TV. Particulieren kunnen een foto maken van een artikel dat ze kwijt willen en die in een gratis advertentie aanbieden op een internetsite. De advertenties worden enkele seconden getoond, elk uur een andere rubriek, waarna de kijker kan reageren via een betaald 0900-nummer (30 cpm). Handig is dat de uitzendingen en het aanbod per regio verschillen. Een zak chips en afstandsbediening in de hand, alsof het internet er nooit geweest is! Welke site gaat haar advertenties het eerst doorplaatsen met deze methode?

 

Ebay aangeklaagd wegens oplichting

In de VS beschuldigt iemand Ebay er van het hoogste bod kunstmatig op te hogen, om meer revenues te genereren, voor zowel Ebay als Paypal. Het gaat om een minimale ophoging, maar al die bedragen lopen in de miljoenen. Zou een mooie truc zijn, wie controleert Ebay eigenlijk? Ebay vindt deze aanklacht onzin en zegt dat de man het systeem verkeerd heeft begrepen. Wordt vervolgd?

23.2.05

 

Dating via rubrieksadvertenties

[Via MF] Craigslist brengt mensen samen is de boodschap van dit NYT artikel. Craigslist heeft een rubriek met Missed Connections en dat levert soms successen op en in ieder geval duizenden advertenties. In Nederland hebben we slecht gevulde rubrieken als Opsporing verzocht op Marktplaats en Speurders, en 2dehands heeft het nog verder verstopt in de 'overig' rubriek. De NS had een veelgelezen rubriek in hun gratis magazine waar treinreizigers oproepjes konden doen. Dating sites zijn razend populair, maar hebben vele mogelijkheden. Gewone advertentiesites zijn minder populair voor datende mensen.

18.2.05

 

Speurders TV commercial

Speurders sluit aan op de bestaande campagne met hun nieuwe TV commercial. Gewone mensen, gewone spullen, jaren 80 schreeuwstem op de achtergrond. Bekijk hem hier. (MPG)

17.2.05

 

Speurders op TV en radio

Vanaf 15 februari worden de nieuwe Speurders.nl commercials op TV uitgezonden. En wat weet HYPED te melden: Speurders komt weer met iets nieuws: Mensen kunnen door te bellen met 0909 0400 873 hun eigen commercial inspreken die mogelijk landelijk on-air wordt uitgezonden. De komende periode gaat Speurders veel adverteren en geeft haar eigen gebruikers kans om gratis reclame te maken in de commercials van Speurders: een soort advertentie in een commercial.

16.2.05

 

Ebay deelt cash uit

Ebay begint een 8-daagse actie om de site beter bekend te maken bij de bestaande klanten. Er zijn veel mogelijkheden op Ebay die de meeste gebruikers niet kennen. Om die onder de aandacht te brengen, kan men naar schatten zoeken, deelnemen aan een sweepstake en 200.000 dollar winnen. Peanut voor Ebay natuurlijk. Mooiste prijs is een gratis 50-jarig account om een Featured Store te beginnen. In 2054 komen we er op terug, om nog eens te kijken wat de winnaar er van vond.

14.2.05

 

Foto's

De strijd op vraag en aanbodgebied gaat ook met kleine details als gebruiksgemak. Een voorbeeld is het feit dat 2dehands.nl sinds kort toelaat dat de gebruiker 8 (gratis) foto's bij elke advertentie kan plaatsen. Dat was eerst één foto. De site staat nu weer bovenaan in het lijstje van sites met veel schijfruimte:

2dehands: 8 foto's
Kapaza: 5 foto's
Speurders: 3 foto's
Marktplaats: 3 foto's
Marktplaza: 3 foto's

Ter vergelijking, het veelgeprezen Craigslist laat 4 foto's toe. Onbekend is hoeveel er daadwerkelijk aan foto's geplaatst wordt per advertentie. Dat zal voor huizen meer zijn dan voor bijvoorbeeld een CD.

Update: Ebay, de veiling, laat 12 foto's toe. Baas boven baas!

 

Meer bekend over 'Rommel of rijkdom'

Het Speurders TV-programma 'Rommel of rijkdom' is vanaf zondag 6 maart wekelijks te zien en wordt gepresenteerd door Marlayne Sahupala. Het programma begint tegen 20.00 en duurt een half uur. Onder andere bekende Nederlanders gaan spullen verkopen, de opbrengst hiervan is bestemd voor het Wereld Natuur Fonds.

11.2.05

 

Marktplaats als Lifelog

Marktplaats wordt steeds meer gebruikt als lifelog, of als vraagbaak voor mensen. Sommige mensen spenderen er uren per dag. Dat is op zich niet heel ongewoon. Meer opvallend is dat de sociale controle er groot is, groter dan in een gemiddeld dorp. Na het plaatsen van nep-advertenties van Retecool bezoekers kwamen in zeer korte tijd tientallen reacties binnen. De nep-advertenties waren in no-time weggehaald en er verschenen zelfs advertenties van Marktplaats bezoekers om elkaar te waarschuwen tegen dit soort nep-advertenties. Er valt wel een vergelijking te maken met de ouderwetse off-line rommelmarkt, waar men niet alleen kwam voor de koopjes, maar ook om elkaar tegen te komen om 'gewoon te kletsen'. Een functie die bij weblogs door de reactiemogelijkheid mogelijk wordt gemaakt. Wanneer zou bij Marktplaats per advertentie een reactiescherm komen als ultieme manier om interactie tussen bezoekers te creeeren?

10.2.05

 

Google verbiedt om marktplaats als keyword te gebruiken

Van HYPED: "Google heeft Speurders verboden om nog langer met het woord "Marktplaats" te adverteren met Google Adwords, zo laat Maarten Roelofs, marketing manager van Google, ons weten. Het is al langer bekend dat Adwords goed controleert op gebruik van merknamen, het is echter de vraag of het woord "marktplaats" wel een merknaam is. Google heeft aangegeven dat ze op dit moment onderzoeken of Speurders het woord mag gebruiken. Totdat vaststaat of "marktplaats" een trademark is, mag Speurders niet meer adverteren met het woord "marktplaats". Marktplaats had namelijk bij Google geklaagd over het gebruik van haar naam."
UPDATE: Speurders heeft inmiddels goedkeuring gekregen om te adverteren op "marktplaats".

 

Minimarkt Metazoeker

Minimarkt.nl is wederom een meta zoeker om veilingsites te doorzoeken. Opvallend aan deze site zijn het feit dat ze de resultaten inframen, je verlaat dus nooit Minimarkt. Maar het opvallendste is dat men op de site zelf ook advertenties kan invoeren, die natuurlijk als eerste worden vertoond. Deze kan direct worden doorgeplaatst in het regionale dagblad. Minimarkt is namelijk de site van Handjecontantje, de uitgever van gratis advertentiebladen in het Noorden. Leuk extra: Minimarkt houdt met een statistiek de groei bij van de diverse sites. Webwereld weet te melden dat Marktplaats er niet blij mee is.

 

Monsterboard bekendste

Voor wat de onderzoeken mbt vacaturesites nog waard zijn (zie ook eerdere discussie hierover) blijkt uit het halfjaarlijkse naams-bekendheidonderzoek van TNS NIPO dat op dit moment carrièresite Monsterboard.nl de bekendste vacaturesite van Nederland te zijn. Een kwart van de ondervraagden noemt spontaan Monsterboard.nl als gevraagd wordt welke vacaturesites men kent. De spontane naams-bekendheid van Monsterboard.nl steeg hiermee fors ten opzichte van eerdere onderzoeken. Ook op top-of-mind bekendheid (16%) en geholpen bekendheid scoort Monsterboard.nl (64%) veruit het hoogst. Meer op MF... (lees ook de comments aldaar!)

3.2.05

 

Speurders wint Zoekmachine Marketing Award

Speurders van de Telegraaf heeft de allereerste Nederlandse Zoekmachine Marketing Award gewonnen. Speurders haalt in vier maanden tijd ruim 65.000 bezoekers per dag via zoekmachines binnen, zonder trucs als ip en javascript cloacking toe te passen.

 

Fraude webveilingen in VS hoog

Op nummer 1 in de ranglijst van de FTC fraud related consumer complaints staan de webauctions, met 16% van de klachten. Van alle gerapporteerde klachten had meer dan de helft betrekking op het internet. Volgens Planet valt het in Nederland mee, met een schade van tienduizenden euro's per jaar, als bron noemt men internetoplichting.nl. Dat lijkt aan de lage kant, maar het zijn dan ook alleen de klachten die internetoplichting.nl binnenkrijgt, dat zullen meestal niet de creditcard fraude gevallen zijn en ook niet elke gedupeerde is bekend bij die site. Feit blijft dat misdaad welig tiert en lijkt te lonen op het internet, waar oplichters en gedupeerden vaak duizenden kilometers uiteen wonen.

 

Speurders op SBS6

Het viel te verwachten, beide hebben Telegraaf als moederbedrijf en ziet het nut van synergie in. Speurders gaat op TV en wel met het volgende format:
In het nieuwe SBS6-programma ‘Rommel of Rijkdom’ taxeren wij uw spullen en helpen wij u bij de verkoop ervan. Of misschien bent u wel op zoek naar een mooie sloep, een campinguitrusting, babyspulletjes of een complete inboedel voor uw nieuwe huis?. Er zijn al veel vraag en aanbodsites geweest met een TV programma, met als dieptepunt het TV programma van Spott met Viola Holt, die in 2000 niet eens wist wat internet was. Telegraaf en SBS6 hebben echter veel ervaring en SBS6 kijkers weten sinds het succes van Marktplaats ook waar het over gaat, het zou dus wel eens een succes kunnen worden.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?